01

stap

schade opnemen

Wij stellen na inspectie van de schade ter plaatse een taxatierapport op, dat vanwege onze jarenlange expertise door verzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus erkend wordt.
Bij elke klus is van belang hoe diep de schade zit in de panelen, hoe het zit met de bereikbaarheid van het object, de werkhoogte en de verwachte complicaties van objecten in of op de wand. Het profiel van de panelen of de kleur is voor de prijs van ondergeschikt belang. Elk profiel en elke kleur kunnen we naadloos herstellen.

02

stap

voorbereiding

Allereerst worden de oppervlakken schoongemaakt en de gedeeltes die niet worden gelakt, worden afgeplakt. De volledige ondergrond wordt geschuurd en de beschadigde plekken worden met twee-componentenhars opgevuld en terug in vorm gebracht.
Een tijdrovend karwei dat veel vakmanschap en geduld vergt. Maar een zorgvuldige afwerking van het profiel is van essentiëel belang om zekerheid te krijgen over het uiteindelijke resultaat.
Deze plekken worden strak opgeschuurd totdat ze dezelfde textuur hebben als de panelen.
Daarna komt het opruwen en het gronden van de hele plek en een stuk eromheen.

03

stap

Spuiten

Ter plaatse wordt de verf precies op kleur gemengd zodat die aansluit bij de bestaande panelen. Dit voorkomt dat er kleurverschil optreed tussen oude panelen en nieuw schilderwerk. De RAL-kleuren kunnen verbleken en door weer en wind een ander aanzien en glans krijgen dan bij nieuwe panelen. De lak wordt twee maal opgespoten. Het resultaat is dat er geen kleurverschil meer te zien is.

04

stap

The perfect finish

Voor het aanzien en perfectioneren van de afwerking is de coating van het allergrootste belang. De juiste glans maakt een gerepareerde plek pas echt onzichtbaar. Het is altijd lastig te voorspellen hoe een kleurschakering uitpakt als de verf en de vernislaag eenmaal is opgedroogd. Maar door onze know-how en jarenlange ervaring kunnen wij dit proces zeer nauwkeuring inschatten.
Dat scheelt een boel tijd, waardoor u uiteindelijk goedkoper uit bent.